keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

#10 - Ugg-kopiot


Viime talvena minunkin piti päästä mukaan Ugg-villitykseen. En kuitenkaan raaskinut satsata aitoihin, vaan ostin tällaiset mukaelmasaappaat lähimarketin alelaarista. Taas tuli todistettua surullisen kuuluisa neuvo oikeaksi: köyhän ei kannata ostaa halpaa. Kengät olivat kyllä ihan kivan näköiset, mukavat jalassa ja vielä lämpimätkin, mutta kestäviksi en voi sanoa. Joku voisi nyt heittää "I told you so" -kommentit kehiin ja kysyä, mitä sitten oletin alle kahdenkympin popoilta. No kyllä minä totta puhuen odotin niiden kestävän läpi yhden talven.

Mutta toisin kävi. Heti lumien tultua huomasin, että näillä popoilla on sitten turha tarpoa hangessa - kastuvat nimittäin heti läpimäriksi. Päälikangas ei pidä lainkaan kosteutta, vaan päästää sen heti läpi. Pian kengät näyttivätkin jalassa lähinnä kumisaappailta, kun pinta kiiltävän märkänä tarvoin menemään. Välillä piti pysähtyä puristamaan liiat nesteet pois, ettei jalkojen nostelu äitynyt liian raskaaksi. :P No, tämän asian kanssa olisin vielä voinut elää, olisin voinut käyttää kenkiä vain kaupungissa, auratuilla teillä. Mutta ehkä kuukauden käytön jälkeen pohjiin ilmestyi kosteuden kivasti läpipäästäviä reikiä.

Ja jos ei tässä ole vielä tarpeeksi viimeiseksi pisaraksi, niin nämä kengät ovat vieläpä ihan älyttömän liukkaat lumisella tai jäisellä pinnalla. Minunkaltaiselleni "kaadun joka talvi n. 700 kertaa) kömpelykselle se ei oikein sovi. Joten niinpä ostin uudet talvikengät, mutta silti en voinut näitä heittää pois. En voi itsekään oikein ymmärtää, että miksi. Ehkä lumi ei ensi talvena olekaan märkää? Tai jää liukasta? Öh...

Jos joku tämän avautumisen jälkeen nämä itselleen haluaa, niin saa kyllä. Käyttö omalla vastuulla. Niin ja koko oli 38/39.

1 kommentti: