torstai 16. kesäkuuta 2011

#4 - Maneki Neko

Tämä aasialainen kissapatsas on Wikipedian mukaan vaurauden vertauskuva, onnensymboli ja liiketoiminnan suojelija. Meilläpäin näitä nähdään yleensä aasialaisten putiikkien kassoilla ja näyteikkunoissa, mutta ainakin Singaporessa katti kuului joka kodin perusvarustukseen.

Toin siis onnenkissan matkamuistona itselleni vaihto-opiskelukohteestani Singaporesta reilu vuosi sitten. Kapistus ei tuonut minulle mammonaa eikä mainetta, vei vaan turhaa tilaa kaapin reunalta taas sekin. Tämä patsas ei ole kultaa, vaikka kovasti kiiltääkin. En tiedä voiko tätä oikeastaan edes kutsua patsaaksi, sillä materiaaliltaan se on lähinnä todella huonolaatuista rihkamamuovia. Koko kissan idea perustuu pariston voimalla vilkuttavaan käpälään, joka ei tällä yksilöllä enää heilu. Ja kyllä, olen koettanut vaihtaa patterin - ei auta.

En ole raaskinut heittää kisua pois aikaisemmin, koska se muistuttaa minua kaikista niistä ihanista Singaporen rihkamakaupoista, josta sai sikahalvalla kaikkea sikaturhaa tavaraa. Ehkä nyt on korkea aika heittää nuo muistot unholaan!

1 kommentti: